Lunchen in Houten: Ontdek de Beste Plekken voor een Heerlijke Middagpauze

Houten, een pittoresk stadje in de provincie Utrecht, staat bekend om zijn gezellige sfeer en prachtige groene omgeving. Maar wist je dat Houten ook een aantal fantastische lunchplekken biedt? Of je nu op zoek bent naar een snelle hap, een gezonde salade of een uitgebreid driegangenmenu, in Houten is er voor ieder wat wils. In deze blogpost nemen we je mee langs enkele van de beste plekken om te lunchen in Houten.

1. De Kleine Baron

De Kleine Baron is een geliefd café onder de lokale bevolking en biedt een breed scala aan lunchopties. Van rijkgevulde broodjes tot heerlijke salades en warme gerechten, hier vind je zeker iets naar jouw smaak. Probeer bijvoorbeeld de club sandwich met kip, bacon en avocado of geniet van een klassieke Caesar salade. De gezellige sfeer en vriendelijke service maken dit café tot een perfecte plek voor een ontspannen lunch.

Aanbeveling

  • Adres: Van Houtenstraat 34, Houten
  • Specialiteit: Club sandwich met kip, bacon en avocado

2. Brasserie & Zo

Gelegen in het hart van Houten, is Brasserie & Zo een populaire plek voor zowel inwoners als bezoekers. Deze brasserie biedt een gevarieerd lunchmenu met lekkernijen zoals quiches, wraps en verse soepen. Hun “Brasserie Salade” met geitenkaas, noten en honing-mosterddressing is een absolute aanrader. Bovendien kun je hier genieten van een prachtig terras waar je bij mooi weer heerlijk buiten kunt lunchen.

Aanbeveling

  • Adres: Oude Dorp 15, Houten
  • Specialiteit: Brasserie Salade met geitenkaas

3. Koffiebar Hugo

Als je op zoek bent naar een hippe en ontspannen plek voor de lunch, dan is Koffiebar Hugo een uitstekende keuze. Naast uitstekende koffie bieden ze ook een heerlijk lunchmenu met diverse sandwiches, tosti’s en gezonde bowls. De tosti met pesto, mozzarella en tomaat is een favoriet onder de bezoekers. Vergeet niet een stuk van hun huisgemaakte taart na afloop!

Aanbeveling

  • Adres: Het Rond 70, Houten
  • Specialiteit: Tosti met pesto, mozzarella en tomaat

4. Eetcafé de Berg

Eetcafé de Berg combineert een informele sfeer met een uitgebreid lunchmenu. Van sappige burgers tot vegetarische wraps en frisse salades, hier is voor ieder wat wils. De huisgemaakte burger met frietjes is een must-try voor liefhebbers van een stevige lunch. Het eetcafé heeft ook een mooi terras waar je kunt genieten van je maaltijd met uitzicht op het groene landschap.

Aanbeveling

  • Adres: Berg 10, Houten
  • Specialiteit: Huisgemaakte burger met frietjes

5. Het Wapen van Houten

Voor een traditionele Nederlandse lunch moet je bij Het Wapen van Houten zijn. Dit restaurant biedt een warme en gastvrije omgeving met klassiekers zoals kroketten op brood, uitsmijters en luxe belegde broodjes. Hun carpaccio sandwich is een heerlijke keuze voor wie houdt van een smaakvolle lunch. De locatie in het oude dorp zorgt voor een authentieke en gezellige ambiance.

Aanbeveling

  • Adres: Plein 1, Houten
  • Specialiteit: Carpaccio sandwich

6. De Koffiejongens

De Koffiejongens hebben snel naam gemaakt in Houten met hun moderne inrichting en creatieve menukaart. Voor de lunch bieden zij diverse gezonde en smakelijke opties zoals powerbowls, wraps en smoothies. Hun hummus wrap met gegrilde groenten is niet alleen lekker, maar ook voedzaam en gezond. Ideaal voor wie op zoek is naar een bewuste lunchoptie.

Aanbeveling

  • Adres: Spoorhaag 5, Houten
  • Specialiteit: Hummus wrap met gegrilde groenten

7. Pannenkoekenhuis De Smickel

Voor een lunch met een speelse twist is Pannenkoekenhuis De Smickel de perfecte plek. Hier kun je genieten van een breed assortiment aan pannenkoeken, van zoet tot hartig. Probeer eens de pannenkoek met spek, kaas en stroop voor een heerlijke combinatie van smaken. Het kindvriendelijke restaurant maakt het ook een geweldige plek voor gezinnen.

Aanbeveling

  • Adres: Achterom 8, Houten
  • Specialiteit: Pannenkoek met spek, kaas en stroop

Gezonde Lunchopties

Voor degenen die gezond willen eten, biedt Houten ook diverse plekken met voedzame en lichte lunchopties. Denk aan verse salades, smoothies en quiches die je energie geven voor de rest van de dag.

Aanbevelingen:

  • Smoothiebar Fresh & Go: Voor voedzame smoothies en acai bowls.
  • Gezondheidswinkel Bio Bites: Voor biologische lunchproducten en snacks.

Tips voor een Perfecte Lunch

  • Hydrateer: Drink voldoende water tijdens je lunch om gehydrateerd te blijven.
  • Balans: Kies voor een gebalanceerde maaltijd met eiwitten, groenten en gezonde vetten.
  • Geniet: Neem de tijd om te genieten van je lunch en maak er een ontspannend moment van.

Conclusie

Of je nu zin hebt in een snelle hap, een uitgebreide lunch of een gezonde maaltijd, in Houten vind je altijd een plekje dat aan jouw wensen voldoet. Elk café en restaurant biedt iets unieks, dus waarom zou je ze niet allemaal proberen? Het ontdekken van nieuwe lunchplekjes kan een leuke manier zijn om je middagpauze te variëren en te genieten van al het lekkers dat Houten te bieden heeft.

Verbonden artikelen

Ontdek meer : Gerelateerde verhalen